28-02-11

Neteland nieuws: Corruptie bij Geelse Bouwmaatschappij

Herentalskoppie.jpgWe publiceerden gisteren een bericht over een vrouw uit Noorderwijk (Morkhoven, Herentals) die een paar dagen geleden zelfmoord heeft willen plegen omdat de Geelse Bouwmaatschappij, na wat geknoei met de toekenning van sociale woningen, haar met haar gezin en 80-jarige zieke moeder uit haar woning wil zetten.

Vandaag stelden we vast dat onze FaceBook account was afgesloten en al onze berichtgeving omtrent de Geelse Bouwmaatschappij en de Stad Herentals dus verdwenen was. Toch heeft deze zaak hier en daar wat in beweging gebracht alhoewel van corrupte besturen natuurlijk niets te verwachten valt.

De dochter van Mevrouw Breughelmans kreeg vandaag een telefoontje van het Ministerie van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Stedenbeleid, Wonen en Inburgering, waarin haar werd medegedeeld dat men 'gezien de scheiding der machten niets in deze zaak kan doen'.
Wat men er niet bij zegt, is dat minister Keulen (VLD) enkele jaren geleden precies hetzelfde zei. Hij wachtte met zijn antwoord op de ingediende klachtbrief toen zolang dat de zaak voor de vrederechter kwam. En toen de zaak door de vrederechter werd gehandeld, antwoordde hij met de smoes dat hij, 'gezien de scheiding der machten niets kon doen'. Op die manier handelt deze minister zijn dossiers dus af.
Toen we ons tenslotte met een klacht tot de Vlaamse Ombudsman richtten en wezen op de handelswijze van minister Keulen, kregen we, zoals te verwachten was, eveneens te horen dat men 'gezien de scheiding der machten, de klacht niet verder kon onderzoeken'.

Mevrouw Breughelmans die, na gereanimeerd te zijn, gisteren nog steeds op de dienst Intensieve Zorgen van het Sint-Elisabetziekenhuis in Herentals lag, is vandaag reeds naar huis gegaan.

Wij vrezen echter het ergste in deze zaak omdat zij thuis opnieuw voor de zorgen van haar 80-jarige zieke moeder moet instaan en de Geelse Bouwmaatschappij intussen liet weten dat zij het vonnis van de vrederechter zonder meer zal uitvoeren.
Door het jarenlange proces liggen er ook een aantal deurwaardersexploten voor betalingen van gerechtskosten te wachten die bedoeld zijn om mevrouw Breughelmans en haar gezin volledig te breken.

Victor V, de man die destijds een klacht indiende tegen Morkhoven-activist Marcel Vervloesem en die reeds jarenlang in het bestuur van de Geelse Bouwmaatschappij zetelt, werd gisterenavond waargenomen in de Morkhovense café-dancing Berkenmus. Er diende blijkbaar iets gefeest te worden.

Berkenmus was ook het café van waaruit de journalisten van het programma Telefacts (VTM) destijds hun rechtstreekse getuigenissen uitzonden van Victor V. en enkele jongeren die beweerden dat Marcel Vervloesem hen 'vroeger sexueel misbruikt en gefolterd had'.

Rond de kinderpornozaak Zandvoort (88.539 slachtoffers) die naar het peutermisbruik in Amsterdam leidde, blijft het intussen doodstil. De slachtoffers in deze zaak hebben zeker geen reden tot feesten.

http://werkgroep-morkhoven.skynetblogs.be/
http://www.facebook.com/home.php?sk=group_200250393321072

 

Commentaren

Raad van bestuur Geelse Huisvesting

Naam Functie Gemandateerd vanuit:

Sannen Jos Voorzitter Privé-inschrijver
Ceustermans Ingrid Bestuurder Provincie Antwerpen
Bulckens Mieke Bestuurder Privé-inschrijver
Claes Herman Bestuurder Privé-inschrijver
Janssens Alfons Bestuurder Privé-inschrijver
Sledsens Jos Bestuurder Privé-inschrijver
Vangeel Laurent Bestuurder Privé-inschrijver
Broeckx Gerda Bestuurder Gemeente Laakdal
Van Eynde Twiggy Bestuurder O.C.M.W. Laakdal
Van Hemelen Rony
Bestuurder Stad Geel
Vranckx Jan Bestuurder Stad Geel
Bollen Ivo Bestuurder O.C.M.W. Geel
Voets Sabine
Bestuurder O.C.M.W. Geel
Guns Rob Bestuurder Gemeente Kasterlee
Hermans Emiel Ondervoorzitter Gemeente Kasterlee
Lenaerts Hilda Bestuurder O.C.M.W. Kasterlee
Verbraecken Harry Bestuurder Gemeente Westerlo
Van Hemelen Maurice Bestuurder Gemeente Westerlo
Daems Wim Bestuurder O.C.M.W. Westerlo
Voet Jos Bestuurder Gemeente Hulshout
Veraghtert Jef Bestuurder Gemeente Meerhout
Hoes Johan Bestuurder O.C.M.W. Meerhout
Rymen Maria Bestuurder
Gemeente Grobbendonk
Van Den Bulck Elisabeth Bestuurder O.C.M.W. Grobbendonk
Leirs Marcel Bestuurder
Stad Herentals

Vervloesem Victor Bestuurder Stad Herentals

De Vocht Susie Directeur Geelse Huisvesting
Bvba Briers, Bekkers & Co Commissaris-revisor

Gepost door: Jan Boeykens | 01-03-11

De Koning Boudewijnstichting ondersteunde het project 'Beter Samenleven' van de Geelse Bouwmaatschappij..
http://konigbaudouinstiftung.org/supportedproject.aspx?id=212032&CallID=209656&LangType=2067

Ondersteunde projecten Home > Projecten > Ondersteunde projecten > Buiten Gewone Buurt > Geelse Bouwmaatschappij

Ondersteund project 'Aandacht voor de bewoners'
Geel: Geelse Bouwmaatschappij

Bewoners en jongeren inspraak geven bij de veranderingen die in hun wijk gerealiseerd worden.
Bedrag € 4 000
Contact
Ilse Vissenaeken
Kameinestraat 3 - 2440 Geel
014-57 81 84
Geselecteerd in het kader van de oproep 'Buiten Gewone Buurt' - Steun aan bewoners in België die zich engageren voor hun buurt of dorp - 2006

Gepost door: Jan Boeykens | 01-03-11

Het feit dat het bestuur van de Geelse Bouwmaatschappij een vrouw met haar gezin en 80-jarige moeder, zonder meer uit hun sociale woning zet, bewijst nog eens wat zij onder het woord 'sociaal' verstaat.
Dat deze mensen uit hun sociale woning worden gezet tengevolge van een conflict met een ex-fabrieksdirecteur die, zoals enkele andere mensen uit de wijk, geen enkel recht had op een sociale woning, bewijst ook hoe er met sociale woningen gesjoemeld wordt.
En de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Stedenbeleid, Wonen en Inburgering, de heer Marino Keulen (VLD) blijkt met deze praktijken akkoord te zijn...

Gepost door: Jan Boeykens | 01-03-11

De commentaren zijn gesloten.