04-03-11

Geelse Huisvesting: uitdrijvingen

geelse huisvesting,sociale woningen,uitdrijvingen,bewonersDe uitdrijving van een vrouw met haar gezin en 80-jarige zieke moeder uit haar sociale woning door de Geelse Bouwmaatschappij (Geelse Huisvesting), wat tot een wanhoopspoging leidde, is blijkbaar geen alleenstaand geval.

Het Herentalse oppositieraadslid Patrik Vankrunkelsven (Nieuw&VLD) reageerde eind vorige maand op het feit dat de bewoners van een sociale woonwijk van de Geelse Huisvesting hun huis moesten verlaten.

Patrik Vankrunkelsven: "Sommige mensen die ‘verkast’ worden zijn meer dan 80 jaar. Dit zijn Russische praktijken. Het is onaanvaardbaar dat de gemeente hiermee akkoord gaat. Nochtans is het schepencollege vertegenwoordigd in de raad van bestuur van de Geelse Huisvesting.”

Voorzitter van de Herentalse gemeenteraad Ludo Helsen: "Ik meen dat de sector van de sociale huisvesting enkel mensen uit hun huis kan zetten wanneer ze bijvoorbeeld niet betalen."

----------

Bewoners sociale woonwijk Violettestraat riskeren hun huis te moeten verlaten

24/02/2011 - De Geelse Huisvesting plant in 2014 een grondige renovatie van woningen in de Violettestraat in Groot-Vorst (Laakdal), waarbij de bewoners van vierentwintig huizen hun woning tijdelijk moeten verlaten. Bewoners zonder kinderen zouden zelfs niet mogen terugkeren naar hun woning. Oppositieraadslid Patrik Vankrunkelsven (Nieuw&VLD) nam het op voor de bewoners van de wijk van de Violettestraat die in een huurwoning wonen van de Geelse Huisvesting. “Als er kinderen zijn, mogen bewoners terugkeren naar hun vernieuwde woning, maar mensen zonder thuiswonende kinderen, zouden na de renovatie niet meer mogen terugkeren”, weet Vankrunkelsven. “Sommige mensen die ‘verkast’ worden zijn meer dan 80 jaar. Dit zijn Russische praktijken. Het is onaanvaardbaar dat de gemeente hiermee akkoord gaat. Nochtans is het schepencollege vertegenwoordigd in de raad van bestuur van de Geelse Huisvesting.” Voorzitter van de gemeenteraad Ludo Helsen meent dat de sector van de sociale huisvesting enkel mensen uit hun huis kan zetten wanneer ze bijvoorbeeld niet betalen. “De bewoners van de Violettestraat zullen zich tot de vrederechter kunnen wenden om in hun woonst te blijven”, aldus Ludo Helsen. Vankrunkelsven vindt het niet kunnen dat de bewoners hun gelijk moeten halen via de rechter. In dialoog Na een schorsing van de zitting beloofde burgemeester Tine Gielis (CD&V/N-VA) in naam van de gemeente in dialoog te gaan met de Geelse Huisvesting en te eisen dat niemand moet verhuizen. Patrik Vankrunkelsven vroeg de stemming en de gemeenteraad verklaarde zich unaniem akkoord.

Stefan Helsen

http://www.gva.be/antwerpen/laakdal/bewoners-sociale-woon...

Commentaren

De Geelse Huisvesting zou in een antwoord op een bericht in Het Laatste Nieuws omtrent deze zaak, gezegd hebben dat er 'wel 60 klachten waren inzake geluidsoverlast'.

De petitie tegen het gezin Breughelmans werd zoals de petitie tegen Marcel Vervloesem van de vzw Werkgroep Morkhoven die woonachtig was in dezelfde wijk, en waarin ook de 'verwijdering van de Werkgroep Morkhoven van het Internet' werd geëist, echter maar door een tiental mensen uit de omgeving van het Herentalse gemeenteraadslid Victor V. getekend...

Victor V. (Sp.a) zetelt al jarenlang in het bestuur van de Geelse Bouwmaatschappij en was de man die Marcel Vervloesem als eerste van 'sexueel misbruik en folteringen' beschuldigde.

Van de zogezegde geluidsoverlast werd ook geen PV opgemaakt door de politie.

En in de socale woonwijk 'Koninkrijk' te Morkhoven wonen er slechts een 40-tal mensen in woningen van de Geelse Huisvesting.

Het betreft hier dus weer de klassieke leugens om zaken in de doofpot te doen verdwijnen.

De Vlaamse minister van Woonbeleid, Freya Van den Bossche (Sp.a), zal hoe dan ook verplicht zijn om een grondig onderzoek te laten instellen naar het geknoei met sociale woningen door de Geelse Huisvesting en de gebruikmaking van petities en politieke debatten om mensen uit hun huizen te drijven.

Zo te zien aan het bovenstaande artikel, zijn er tal van problemen met de Geelse Huisvesting.

Gepost door: Jan Boeykens | 04-03-11

De commentaren zijn gesloten.