06-03-11

Sociale woningen: Open Brief aan Minister Van den Bossche (2)

734Bossche.jpgOpen Brief aan de Vlaamse minister van Woonbeleid, mevrouw Freya Van den Bossche (2)


Van: Jan Boeykens
Datum: 6 maart 2011 21:13
Onderwerp: Geelse Bouwmaatschappij
Aan: kabinet.vandenbossche@vlaanderen.be

Brussel, 6 maart 2011

Minister Freya Van den Bossche
Martelaarsplein 7
1000 Brussel

Geachte Mevrouw,

Betreft: Geelse Bouwmaatschappij - geknoei en fraude met sociale woningen - uitdrijvingen - verzoek tot het instellen van een grondig onderzoek

Ik hoop dat U mijn brief van 3 maart 2011 aangaande bovenvermelde materie goed hebt ontvangen.

Zoals u weet, probeerde mevrouw Breughelmans-Vervloesem uit de wijk Koninkrijk te Morkhoven (Noorderwijk,Herentals) enkele dagen geleden zelfmoord te plegen doordat zij na een eindeloos geknoei in haar dossier, met haar gezin en haar 80-jarige zieke moeder door de Geelse Bouwmaatschappij uit haar sociale woning wordt gedreven terwijl zij haar huur al 23 jaar lang op een correcte manier betaalde.

Er zijn mij ook andere dossiers inzake uitdrijvingen van bewoners door Sociale Woonmaatschappijen bekend. 

Vandaar mijn volgende vragen:

1) Is de Minister bereid om deze zaken grondig te laten onderzoeken of wenst zij aan struisvogelpolitiek te doen ? 2) Heeft de Minister weet van het aantal mensen die jaarlijks uit hun door de Vlaamse overheid gesubsidieerde sociale woning worden gezet ? 3) Kan de Minister ons een overzicht geven van de jaarlijkse inkomsten van de mensen die een sociale woning kregen toegewezen ? 4) Wat denkt de Minister te zullen ondernemen tegen de gebruikelijke vriendjespolitiek bij de toewijzing van sociale woningen waarbij de reglementen inzake het toekennen van sociale woningen overtreden worden ? 5) Is de Minister van mening dat de huurders van sociale woningen voldoende beschermd zijn tegen wanpraktijken en/of willekeurige uitdrijvingen door de besturen van Sociale Woonmaatschappijen ? Wonen is tenslotte een grondrecht en mensen die gedurende 20 jaar een sociale woning betrekken en steeds correct hun huur betaalden, kunnen zomaar niet op straat worden gezet. 6) Wat is de taak van de Vereniging Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen (VVH) in deze kwestie ? 7) Zou de Minister het nuttig vinden als er, zoals in Frankrijk op 2.3.2011 het geval was, een wetsvoorstel tegen woninguitdrijvingen zou uitgewerkt worden ? ( http://www.elunet.org/spip.php?article17300 )

 

In afwachting van uw antwoord, teken ik,

Hoogachtend,

Jan Boeykens, Faiderstraat 10, 1060 Sint-Gillis

---

Kopie: Vlaamse parlementsleden

Commentaren

Geelse Huisvesting

Vandaag geraakte bekend dat een appartement van 'De Spar' in Noorderwijk (Morkhoven) volledig afgebroken werd. De man die verantwoordelijk is voor deze vernielingen zou, tesamen met zijn vriendin, naar een sociale woning van de Geelse Huisvesting in de wijk Koninkrijk te Morkhoven verhuisd zijn. Dat gebeurde zonder aanvraag en zonder eerst op een wachtlijst geplaatst te worden. De sociale woning wordt eigenlijk door een vrouw, bijgenaamd 'Dikke Nie', gehuurd die in stilte zou ingetrokken zijn bij haar dochter.
De genoemde Dikke Nie is bevriend met Victor V., het Herentalse Sp.a-raadslid dat in het bestuur van de Geelse Huisvesting zetelt.
Victor V. die zélf al jarenlang een sociale woning van de Geelse Huisvesting in de wijk Koninkrijk te Morkhoven huurt, werd een paar jaar geleden ook tot Voorzitter van de Commissie Veiligheid en Politie van de Stad Herentals benoemd.

Enkele dagen geleden brachten we verslag uit over een vrouw in de wijk Koninkrijk te Morkhoven die met haar gezin en 80-jarige zieke moeder door de Geelse Huisvesting uit haar sociale wordt gezet, na dat er in de wijk door enkele mensen een petitie wegens 'geluidsoverlast' tegen haar werd opgesteld.
De vrouw die met haar gezin reeds 23 jaar lang de woning betrekt en haar huur altijd correct betaalde, ondernam enkele dagen een zelfmoordpoging waarbij zij op de reanimatieafdeling van het Sint-Elisabeth-ziekenhuis te Herentals belandde.

De Vlaamse minister van Woonbeleid, Freya Van den Bossche (Sp.a), werd van deze toestanden bij de Geelse Huisvesting op de hoogte gebracht maar heeft er blijkbaar voor gekozen om de zaken dicht te dekken.

Gelukkig worden fraude en corruptie niet door alle politici aanvaard.

De uittredende minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD), gaf de Algemene Inspectie (AIG) vandaag de opdracht om de volledige boekhouding van het commissariaat-generaal van de federale politie door te lichten. Op die manier wil zij vermijden dat 'er nog meer uit lijken uit de kast zullen vallen'.

Gepost door: Jan Boeykens | 06-03-11

Mevrouw de Minister
Ziehier mijn probleem. Ik woon 'sociaal", door de vele problemen, hoewel financieel het niet makkelijk zal zijn wil ik prive gaan wonen. Mijn probleem ligt het in het feit dat ik met een opzeg van 3 maanden zit, eigenlijk best ok, ware het niet dat dit voor mij financieel echt niet haalbaar is. Kan hierop geen uitzondering gemaakt worden?
Ik heb reeds contact gehad met het sociaal woonbureau maar men kan hier niets garanderen. Deze situatie is echt niet leefbaar meer voor mij. We willen toch niet allemaal in Hans Van Temsche's veranderen, NIET?
Mvg,
Windelinckx Emma

Gepost door: Windelinckx Emma | 07-06-11

Geachte,
Mijn zoon Deketelaere Kris
Karel de Ghelderelaan 2 bus 5
8820 Torhout
Hij is reeds van03/05/2002 ingeschreven bij de sociale huurmaatschappij voor een appartement met 1 slaapkamer.( DE MANDEL )
Tot op heden is daar nog niets van in huis gekomen.
Hij huurt nu reeds 10 jaar op de privemarkt , maar die toestand is onhoudbaar geworden.
De huur bedraagt nu 411 euro per maand.
Hij trok een invaliditeit uitkering van 12600,75 euro in 2010.
Dus met vaste kosten : water , electriciteit,verwarming,voeding en andere vaste kosten kan hij niet meer rond komen.
Wij( zijn ouders) trachten nu en dan eens bij te springen om de eindjes aan elkaar te knopen wat ook niet zo eenvoudig is.
Wij zijn ook reeds op pensioen en trekken een gezinspensioen.
Een appartement met één slaapkamer is voor hem meer dan voldoende.
Hij is dus van 03/05/2002 ingeschreven bij de bouwmaatschappij DE MANDEL
Nu komt er een appartementsblok klaar tegen 1 september wat voor hem een ideale oplossing zou zijn.
DE MANDEL BELOOFDE HEM NU EEN APPARTEMENT dat gelegen is in stadskring wat niet beter kan zijn daar hij zelfs geen auto heeft.
Hopend dat jullie de zaak eens van naderbij bekijken en dat er een positief resultaat naar boven komt, danken wij jullie van harte en verwachten wij een gunstige oplossing voor iets dat reeds 10 jaar aansleept.
De MANDEL BELOOFT ALTIJD MAAR EN VANDAAG STAAT HIJ TWEEDE OP DE LIJST MORGEN DERDE OVERMORGEN VIERDE MAAR EERSTE KOMT HIJ NOOIT.
Nog eens zijn gegevens
Deketelaere Kris
Karel de Ghelderelaan 2 bus 5
8820 TORHOUT
Inschrijving bij bouwmatschapij DE MANDEL
Inschrijvingsnummer : 200232641
Datum inschrijving : 03/05/2002
Volgnummer : 147 op datum 08/10/2009 ???????
HOPEND SPOEDIG OP EEN GUNSTIG RESULTAAT.
Met de meeste dank
Albert(vader)en Kris Deketelaere

Gepost door: Deketelaere Albert | 29-06-11

Mevrouw de minister
heel het appartementsgebouw klaagt al meer dan een jaar over een bepaalde huurder in onze blok... er zijn al vele klachten bij de huisvesting gedaan zoals klachten van politie...Petisies gehouden over de bepaalde fam
Het gaat over hevig lawaai reukoverlast en hevige ruzies bonken op de deuren en ruzie ook s'nachts en ook dat ze het reglementen van hun contract niet naleven.ze zijn met drie personen wettelijkopgeschreven en wonen constand zeker met tien personen in hun appartement ze houden zeker geen rekening met ander buren .ze worden wel door de huisvesting op de vingers getikt..
Gaat een paar dagen beter...En zelfde spelletje herhaalt zich..Er zijn al personen verhuisd omwille van die fam en andere personen hebben al een ander appartement aangevraagd omwille van de die fam en wij zelf ook nA 35 JAAR hier te wonen zien wij ons genoodzaakt om ook te verhuizen om wille van ons gezondheid we worden gewoon depressief van die fam Ik stuur dit bericht tot U IN NAAM VAN AL DE BEWOONERS VAN DE HERMAN VAN DEN REECKSTRAAT 4 2140 BORGERHOUT
wij lopen allemaal op de toppen van ons tenen en we staan met onze rug tegen de muur
Hopend dat U er een oplossing voor weet of Uons kan helpen want we zijn ten einde raad
vOOR DAT DIE FAM HIER KWAM WONEN WAS ONZE BLOK RUSTIG PLEZANT VOOR TE WONEN..MAAR NU GAAN DE MENSEN GEWOON BUITEN HUN HUIS ONTVLUCHTEN VOOR DIE FAM MEMETHI
Kunt U aub een antwoord te laten geworden... WIJ WETEN HET NIET MEER
DOOR DIE FAM ZIJN WIJ GENOODZAAKT OM EEN ANDER APPARTEMENT AANTE VRAGEN EN DAT JAAGT DE MENSEN NOG OP KOSTEN TERWIJL WIJ HIER GELUKKIG WAREN TOT OVER EEN JAAR TERUG
MARIA SIMONS..JULIETTE GRANDRY...MENEER DOCKX...VIVIANE VAN s'JAN JENNY VAN HAEVERMOUT EN NOG ANDERE GEBUREN EN WIJ ZELF VAN DEN PANHUYSEN
Hopend dat U ons schrijven aanvaard beleefde groeten van de herman van den reeckstraat 4 2140 borgerhout

Gepost door: van den panhuysen | 09-06-12

Geachte,

Ik ben moeder van 5 kinderen waarvan 1 kind gehandicapt is , ik woon alleen. Ik wacht al 11 jaar op een sociale woning in ABC. Na 11 jaar kreeg ik het antwoord van ABC dat ik nooit een sociale woning zou krijgen . Dit vind ik zeer onbeleefd , ik dacht dat ik prioriteit was omdat ik in Antwerpen woon , ik heb gewerkt in Antwerpen , ik ben alleenstaande mama met 5 kinderen , ik woon al 11 jaar in een privé appartment met 3 slaapkamers en met huurprijs 730 + 109 electrabel en water 249.15 euro per maand wat heel duur is voor mij met 5 kinderen . Mijn inkomsten zijn echt laag , kinderbijslag + stempelgeld = 2800euro dat vind ik zeer weinig om te leven en het is voor mij ook echt moeilijk. Ik wacht op een positieve oplossing .

Met Vriendelijke Groeten,
Kameta Saralapova. 06-10-2012

Contacteer mij op het nummer : 0489399251

Gepost door: Kameta saralapova | 05-10-12

Geachte Mevrouw de minister .

(1) wij huurders van de sociale woningen (eisen) dat de sociale woningmaatschapijen de regels en wetten naleven .

(2) kandidaat huurders die op een wachtlijst staan om een sociale woning de volg Nrs respecteren .

(3) de sociale woningmaatschapijen moeten de huurders die een mutatie aanvragen voor een andere sociale woning de volg Nrs respecteren en niet met de Volg Nrs knoeien van de huurders om een alochtoon voorang te laten krijgen .

(4) een hoog appartement zonder lift laten verhuren aan oudere mensen die problemen hebben met hun beendergestel. na 2 jaar inwonen 4 tot 5 jaar extra wachten op een andere sociale woning. dan moet je zien nog dat u Nr op wachtlijst niet weer wordt opgetrokken van Nr 30 naar Nr 173.

(5) marokanen die een sociale woning huren en die de huurwetten aan hun laars lappen die geen rekening houden met de huurwet en geen respect hebben voor hun buren , EEN VOORBEELD : met de moslimfeesten een schaap slachten in hun appartement,
( hun kinderen de boel op stelten laten zetten alsof zij met verbouwingen bezig zijn)
dat de mensen moeten gaan vluchten van het dagelijks eindeloos lawaai van die marokaanse buren . als je die mensen vraagd om begrip dan slaan zij je elke dag en nacht opzettelijk op de muuren . met het gevolg dat ik niet meer kan slapen en mijn werk ben verloren tot werkonbekwaam ! als wij klacht durven neer te leggen aan de sociale woningmaatschapij worden wij als racist beschoud .

(6)veel vlamingen zijn letterlijk verplicht Zaventem te ontvluchten. ze gaan wonen in scherpenheuvel - diest - kortenaken - tienen - Hageland.

(7) als wij vlamingen een sociaal woning willen huren moeten
wij heel veel documenten ondertekenen. relegmentering op de huurwet
enz... wat wij allemaal hebben meegemaakt en hebben gezien lijkt het alsof
er voor die alochtonen geen huurwetten bestaan. die mensen kennnen geen NL in een vlaamse gemeente.

Met Vriendelijke Groeten,
kristof

Gepost door: kristof | 23-02-13

Bedankt voor jullie reacties.

Schrijf of mail ook naar de Minister zelf op het volgende adres:

Minister van Wonen, Mevrouw Freya Van den Bossche
Martelaarsplein 7
1000 Brussel
(kabinet.vandenbossche@vlaanderen.be)

En laat ons weten op welke manier de minister (of haar diensten) uw brief beäntwoord heeft.

Laat ons ook weten welke oplossing er voor uw probleem gevonden werd.

Wat de brief van Kristof betreft: Alhoewel we niet van plan zijn om een aktie tegen alochtonen op te starten en mensen over één en dezelfde kam te scheren, zijn er op dit vlak ongetwijfeld problemen die beter kunnen opgelost dan weggestoken worden.

We kennen ook het geval van een rasechte Vlaamse fabrieksdirecteur die, alhoewel komende van een andere gemeente, voorrang kreeg op een 1000-tal anderen die op de wachtlijst voor een sociale woning stonden ingeschreven en die dan nog het lef had om een klacht te gaan indienen tegen zijn buren die reeds meer dan 20 jaar een sociale woning betrokken.

Zowel de voormalige Minister van Wonen, Marino Keulen (Open VLD) als Minister Freya Vanden Bossche (sp.a) werden terzake aangeschreven.

Keulen stelde zijn antwoord opzettelijk uit zodat hij na een jaar kon antwoorden dat er een 'gerechtelijke procedure lopende was en hij niet meer kon optreden'.

Vanden Bossche bleek niet eens geinteresseerd te zijn in de aangevoerde problematiek.

We roepen iederéén met dergelijke ervaringen op om uw stem te laten horen en bij de eerstvolgende federale verkiezingen van 2014, niet meer op de politici te stemmen die de klachten inzake sociaal wonen, niet ernstig nemen.

Gepost door: Yves | 23-02-13

Geachte
Wij wonen in een sociale woning van Ons dorp te Menen maar hebben er problemen mee.
Ten eerste is het huis voor ons te klein en hebben een groter aangevraagd. Eerst kregen we het antwoordt dat we maar een kleine moesten bijmaken en dat we dan pas een kregen dat het huis groot genoeg was voor met 4 kinderen en 2 volwassenen te wonen maar we hebben maar 3 kamers waarvan de ene maar de grote heeft van een grote badkamer zal ik maar zeggen. Daar moeten 3 meisjes op slapen en ik kan maar een kleerkast zetten met gevolg dat ik geen plaats heb om alle kleren deftig op te bergen. Ook is het tweede probleem daar dat de plastiek ramen daar beschimmelen, hun besluit slecht onderhoud, alhoewel deze dagelijks open staan ventilatierooster nooit dicht is en de verwarming ook niet dicht staat . ze hebben de silicone al eens opnieuw komen spuiten zonder resultaat. Dan heb je onze kamer en een zolderkamer waar onze zoon slaapt en ook deze ramen beschimmelen. De trap naar de zolderkamer is niet veilig om kleine kinderen naar boven te laten gaan want er staan geen tegentreden aan dus ze kunnen er door vallen als ze mis trappen. De eerste trap naar eerste verdiep zakt weg naar de kelder en ook daar wordt niks aan gedaan , heb ik al meerdere keren gemeld. De baas ven de bouwmaatschapij is nooit vast te krijgen. Hij is er nooit en zelfs al is hij er je krijgt hem nooit te spreken of te zien. De living is te klein om met zes in te leven je loopt er op elkaar en in de keuken vervriezen de borden gewoon in de kast ook al staat de verwarming aan. Nu hebben ze ons in december een huis aangeboden die niet groter was in tegendeel de living was hetzelfde de keuken kleiner de tuin ook kleiner alleen een kamer meer dus verhuizen geen optie alleen was dat om ervan af te zijn. Nu vraag ik mij af of dit zomaar kan als huisbaas en wat wij daaraan kunnen doen want dit is toch niet leefbaar meer voor ons.
Hopelijk kunt u ons helpen.
Alvast bedankt

Verbinnen vanessa en ceulemans steven

Gepost door: verbinnen vanessa | 14-03-13

ik heb nu van onze schepen van woonst telefoon gekregen dat het eigenlijk allemaal onze schuld is en dat ze als wij verhuizen alle problemen aan het huis alsook de isolatie van het huis zullen aanpakken en dat we maar moeten afwachten tot we een ander huis krijgen of op de privémarkt moeten gaan huren.moest een huisbaas in de privémarkt zoiets doen dan heeft hij een boete vast voor huisjesmelkerij maar een bouwmaatschapij kan en mag zoiets dus duidelijk wel. mevrouw de minister laat u dit zomaar toe of ga je nu eindelijk iets doen aan deze wanpratijken.

Gepost door: verbinnen vanessa | 14-03-13

Beste,

Mijn ex en ik zijn dankbaar dat de huisvestiging bestaat,
Maar dat neemt niet weg dat er klachten zijn.
Reeds heeft mijn ex haar 2de huis aanbieding gekregen dus die moet ze pakken of ze wordt achteraan de lijst gezet, en ze woont te klein dusja.
Ze is er nog niet uit wat ze wil doen want als ze dit huis pakt wordt het een jarenplan voor alles in orde te krijgen gezien de kosten.
Is trouwens goedgekeurd door de technische dienst.
Als zij alles in het toegewezen huis moet maken en herstellen zou ze ,als ze alles van het 'juist niet goedkoopste product' te nemen zeker 4000e kwijt zijn dit zonder te overdrijven.
Zou het niet normaal zijn als je een huis krijt dat je alleen moet verven/behangen enmisschien een herstellinkje moet doen?
Ik weet dat sommige mensen de boel verzieken door alles af te breken maar dan moet de huisvestiging maatregelen treffen.
Ik denk dat er trouwens maatregelen worden genomen maar welk geld ze hiervan terug winnen werd zeker niet terug in deze woning gestoken.
De kosten van het huis voor haar;
-vloer laten leggen boven wegens ontbreken ervan (lopen op beton met lijmresten)
-veel binnendeuren beschadigt op meerder plaatsen door erop te slagen of stampen
vermoed ik
-ontbrekende poort
-keukenlade beschadigt, ook anderaan een gebrek
-lichtschakelaar zijn bedrading loopt onder het behang en dit in de badkamer
-vals plafond plaatsen, is verwijderd door ex huurder (?)van de grote slaapkamer, is nu 5 a 6 meter
-kinderkamer heeft het niet gehad maar heeft hetzelfde plafond
-scheuren (4 a 5) in plafond over heel de living
-grotere scheur in de vloer van slaapkamer
-3 x dubbele huur (is normaal in privé maar als huisvestiging kan je dit beter organisren voor kosten te drukken voor alle partijen)

de normale kosten volgens haar;
-verf/behang

Waarom ik mij eigen daar iets van aantrek is het feit dat ze kinderen heeft en ik vind dat die niet moeten lijden samen met de moeder door slechte organisatie en nalatigheid van de huisvestiging (ex huurders ook maar kan toch bestraft worden?).
Ik zou alles willen meebetalen maar wegens chronische aandoeningen voor het leven heb ik niet veel om te geven en mee te helpen.

Nogmaals, bedankt voor dit sociaal vangnet want ze kan het goed gebruiken, maar toch kunner er dinges verbeteren of zie ik dat verkeerd?

Gepost door: kevin | 18-03-13

je moet moslim worden , dan word je meteen geholpen . je hebt meteen een mooie woning :-)

Gepost door: gorens | 28-03-13

Stop misbruiken op de sociale huisvestingsmarkt »
Er moet een einde gemaakt worden aan de bizarre situatie dat sommige huurders van een sociale woning zelf eigenaar van onroerend goed blijken te zijn. Dat klinkt waanzinnig, maar het is in dit land perfect legaal.

Gepost door: verbiest | 16-04-13

Beste Lezers ,

Ik raad de vlamingen aan om liefst geen sociale woning te huren.
ik woon nu in Nossegem in de privé net buiten Zaventem en ben er gelukkig.

sinds de nieuwe directeur bij de sociale woningmaatschapij Tervuren is de Sociale wijk in de Fazantenlaan Zaventem schrijnend geworden. de waarheid wordt verstopt door de politiek in Brussel en er wordt niets aan gedaan. ik had er 2 jaar gewoond en ben er moeten gaan vluchten uit die wijk. echt schrijnend.

de buren die leven als Tarzan in de jungle.volgens de directeur wonen die mensen al meer dan 2 jaar in Zaventem. kennen de burgemeester van Zaventem niet eens.weten niet hoe Zaventem er 10 jaar geleden uitzag.deze mensen hebben eerst voorang op een mooie sociale woning.kennen geen NL en leven in hun eigen wereld. vegen hun voeten aan het huurregelment. er leeft in die wijk een piromaan die graag brand sticht. drugs is daar normaal. vechtpartijen middernacht is daar normaal. buren die pas midernacht leven. die mensen leven zoals in een sloppewijk, heb je hun gordijnen al eens gezien ? het zijn net piraten gordijnen.

Gepost door: gorens | 20-05-13

Beste lezers,

Gisteren toen ik naar de bank Belfius ging zag ik een afrikaan die nog maar net is aangekomen in zaventem met pak en zak , hij vroeg aan iedereen de weg maar niemand begreep zijn taal. sprekend een héél klein beetje frans met afrikaans. hij had een papier mee van sociale woningen en moest bij het ocwm zijn in Zaventem. daaraan kan je zien dat het ocmw gelijk heeft. die sociale woningen worden online gereserveerd voor allochtonen door de sociale woningmaatschapij elk zijn huis in tervuren. vlamingen worden gediscrimineerd. dat verwonderd mij niet want de directeur van elk zijn huis zijn famillie is van afrika zelf.

Gepost door: gorens | 22-11-13

12 januari 2014

Geachte,


Op Zaterdag 11 Jan 2014 bracht ik een bezoekje aan mijn oude buren
op de Fazantenlaan in Zaventem Die ik al een tijdje niet meer had gezien.

Bij het inrijden op de Fazantenlaan zag ik dat de Fazantenlaan een echte stinkend vuilnisbelt is geworden. Guy een onderhoudsman die jaren in een appartement op de Fazantenlaan heeft gewoond Heeft jaren lang het vuil opgepoetst van die vreemde mensen Die zij straat gooien. Guy Woont nu in de Privé omdat hij die schrijnende toestanden op de Fazantenlaan niet meer kon aanzien. .

Toen ik een bezoekje bracht aan mijn oude buren zag ik een marokaan zijn groot vuil tussen de containers gooien zonder vuilniszak van interza.

Afrikanen en andere mensen gooien als het ware Hun groot vuil uit het raam waar het beland tussen de containers en op straat.

Er lopen zelfs Ratten tussen het vuilnisbelt zoals in Afrika.
Echte Zaventenemaars die van vroeger op de Fazantenlaan wonen en het huisregelment naleven moeten mee opdraaien voor de kosten. Er zijn veel mensen die heel graag willen vluchten uit de Fazantenlaan maar hebben de financiële middelen niet.

Guy een onderhoudsman die bijna nooit gewaardeerd werd heeft groot gelijk. Hij liet mij persoonlijk weten dat als hij verhuisd dat de Fazantenlaan er uit zal zien als (Slopenwijk) Van mij mag het nog erger zijn. Wij zijn uit Zaventem verhuisd in een veilige nette gemeente. En wij zijn gelukkig !

Gepost door: kriske | 12-01-14

heeft het geen zin om een open brief voor sociale woning aan de minister Freya Van den Bossche te zenden. zij antwoord daar toch niet op. dat heeft ze ook nooit gedaan. die leest de brieven van de burgers toch niet. er is iemand anders nu daarvoor. een andere minister die zich daarmee bezighoud.

Gepost door: kriske | 30-08-14

Ge achte me mv van de bossche
ik ben in pension van de 1 mei 2014.en krijg in de maand zo 1500 euro daar moet ik 672.34 euro betalen aan sociale woning een apartement woon op het derde verdiep er is geen lift alleen trappen .gas.water.eletrabel betaal ik ook 156 euro.telenet 46 euro dan nog mijn overleden verzekering dela 56 euro mijnauto nog twee jaar 152 euro is in het geel in de maand de som van 1082.34 euro dan heb ik mijnen en nog wat kleine onkosten nog niet bij gerekend er is niet veel meer over van mijn pension het leven is niet goed koop ik kom met moeite toe ik werk al van mijn 14 jaar en heb ge werkt tot mijn 61 jaar heb altijt mijn belastingen betaald mijn zoon is 22 jaar en woon nog maar een maand bij mij hij is aan het sparen voor een huis tekopen van hem trek ik geen geld en geeft ook niet veel toch niet op straat zetten dat als vader doe je niet ik ben gescheiden en alleen moet alles zelf betalen het is moeilijk daarom vraag ik aan jouw voor dat u mij kan helpen voor minder te betalen in maand aan huishuur wat ik nu betaal vind ik veel voor dat apartement ik heb al 3 maal naar sociale woning geweest bij mijn contact persoon edwina.vanhecke@woningent.be maar laat mij in de kou staan en geeft geen aandacht aan mijn probleem ik weet het niet meer wat ik nog kan doen ik vraag het nog eens aan jou dat jij me niet kan helpen dankje mijn adres is new▪orleansstraat 55 gent 9000. die apartement zijn van 1953 oud ,het aders van sociale is woningen kikvorsstraat 113 9000 gent ik Dank u nog eens bij voorbaat

Gepost door: van daele daniel | 17-02-15

Ge achte me mv van de bossche
ik ben in pension van de 1 mei 2014.en krijg in de maand zo 1500 euro daar moet ik 672.34 euro betalen aan sociale woning een apartement woon op het derde verdiep er is geen lift alleen trappen .gas.water.eletrabel betaal ik ook 156 euro.telenet 46 euro dan nog mijn overleden verzekering dela 56 euro mijnauto nog twee jaar 152 euro is in het geel in de maand de som van 1082.34 euro dan heb ik mijnen en nog wat kleine onkosten nog niet bij gerekend er is niet veel meer over van mijn pension het leven is niet goed koop ik kom met moeite toe ik werk al van mijn 14 jaar en heb ge werkt tot mijn 61 jaar heb altijt mijn belastingen betaald mijn zoon is 22 jaar en woon nog maar een maand bij mij hij is aan het sparen voor een huis tekopen van hem trek ik geen geld en geeft ook niet veel toch niet op straat zetten dat als vader doe je niet ik ben gescheiden en alleen moet alles zelf betalen het is moeilijk daarom vraag ik aan jouw voor dat u mij kan helpen voor minder te betalen in maand aan huishuur wat ik nu betaal vind ik veel voor dat apartement ik heb al 3 maal naar sociale woning geweest bij mijn contact persoon edwina.vanhecke@woningent.be maar laat mij in de kou staan en geeft geen aandacht aan mijn probleem ik weet het niet meer wat ik nog kan doen ik vraag het nog eens aan jou dat jij me niet kan helpen dankje mijn adres is new▪orleansstraat 55 gent 9000. die apartement zijn van 1953 oud ,het aders van sociale is woningen kikvorsstraat 113 9000 gent ik Dank u nog eens bij voorbaat

Gepost door: van daele daniel | 17-02-15

Ge achte me mv van de bossche
ik ben in pension van de 1 mei 2014.en krijg in de maand zo 1500 euro daar moet ik 672.34 euro betalen aan sociale woning een apartement woon op het derde verdiep er is geen lift alleen trappen .gas.water.eletrabel betaal ik ook 156 euro.telenet 46 euro dan nog mijn overleden verzekering dela 56 euro mijnauto nog twee jaar 152 euro is in het geel in de maand de som van 1082.34 euro dan heb ik mijnen en nog wat kleine onkosten nog niet bij gerekend er is niet veel meer over van mijn pension het leven is niet goed koop ik kom met moeite toe ik werk al van mijn 14 jaar en heb ge werkt tot mijn 61 jaar heb altijt mijn belastingen betaald mijn zoon is 22 jaar en woon nog maar een maand bij mij hij is aan het sparen voor een huis tekopen van hem trek ik geen geld en geeft ook niet veel toch niet op straat zetten dat als vader doe je niet ik ben gescheiden en alleen moet alles zelf betalen het is moeilijk daarom vraag ik aan jouw voor dat u mij kan helpen voor minder te betalen in maand aan huishuur wat ik nu betaal vind ik veel voor dat apartement ik heb al 3 maal naar sociale woning geweest bij mijn contact persoon edwina.vanhecke@woningent.be maar laat mij in de kou staan en geeft geen aandacht aan mijn probleem ik weet het niet meer wat ik nog kan doen ik vraag het nog eens aan jou dat jij me niet kan helpen dankje mijn adres is new▪orleansstraat 55 gent 9000. die apartement zijn van 1953 oud ,het aders van sociale is woningen kikvorsstraat 113 9000 gent ik Dank u nog eens bij voorbaat

Gepost door: van daele daniel | 17-02-15

De commentaren zijn gesloten.